Välkommen

Välkommen till min blogg! Hoppas att du skall trivas och vilja komma tillbaka många gånger!

Här kommer det att finnas recept både på LCHF-mat och "vanlig" mat, bilder och historier från min familj och en hel del sömnadsprojekt.








































söndag 30 december 2012

Nu är pannacottan testad!

Pannacottan blev godkänd! Så nu blir det den till dessert i morgon. Jag har ändrat lite i receptet, lagt till lite sötning i pannacottan och att det blir bättre om man passerar såsen så kärnorna inte är med. Lovar en bild i morgon ;)

torsdag 27 december 2012

LCHF-Pannacotta med hallonsås

Skall testa detta på familjen i morgon, kanske något för nyår?! Återkommer med recension och bild på lördag.

LCHF-Pannacotta med hallonsås
8 portioner

8 dl grädde
2 tsk vaniljpulver eller vanilj från vaniljstång
4 tsk sötin + lite stevia
2 gelatinblad
500 g frysta hallon
4 tsk sötin + lite stevia

Koka upp grädden, tillsätt vanilj och sötning. Låt småkoka i ca 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Ta grädden från värmen och krama ur vattnet ur gelatinbladen. Lägg ner bladen i grädden och rör om. Häll upp i små glas eller skålar. Ställ kallt i kylen några timmar. Förbered hallonsåsen genom att koka hallon och lite sötning några minuter. Passera genom en sil för att få bort alla kärnor. Häll på såsen på pannacottan vid servering. Gör eventuellt också några "chokladfigurer" att dekorera med

Ett supergott julgodis lite sent!

Här kommer ett inlägg om ett julgodis ni bara måste testa! Jättegott och jättelätt att göra. Jag vet att det är lite sent att lägga upp det nu men man kan ju göra de här även om det inte är jul!

Krispigt Marsgodis
20 stycken

4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies

Gör så här:
Smält ihop smör och mars godisar på svag värme till en jämn smet. Det ser ut som den skär sig ett tag men fortsätter man bara att röra så går den ihop igen!
Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner Rice Krispies.
Klicka ut ungefär 20 stycken högar på ett bakplåtspapper, ställ in dom i kylen för att stelna. Förvaras i kylen.

Blir tyvärr ingen bild för de tog slut väldigt fort ;)

tisdag 25 december 2012

Nu har det varit jul!!

Vilken härlig jul vi haft! Hela släkten samlad för god mat och samvaro.
Det godaste julbordet gör vi faktiskt själva!! Och samma problem uppstår varje år, man blir för mätt!
Många goda sillar, sillsallad med grädde, rökt regnbåge, rökt sik, löjrom, gravad lax, skinka, rökt älgstek ( tack Tom), rökt lammbog (tack Maria för rökningen!), diverse korvar och Lenas goda leverpastej. Kan man bli annat än tokmätt?

Jag hade även gjort en citrussnaps, blev hur bra som helst! Så här gjorde jag:

Citronsnaps
37 cl neutral sprit
Skalet från en ekologisk citron
2-3 msk koncentrerad fläderblomssaft, för lite sötma

Häll allt i en burk och låt stå i 2 dagar. Ta bort citronskalet och häll upp på falska.

Smakar lite som Limoncello, men inte så sött.




fredag 21 december 2012

Julbord på restaurang Terassen

Nu är det dags att åka till Terassen för att äta julbord med hela familjen!
Spännande att se ved de har på sitt julbord. Hoppas att man inte blir för inspirerad, och får för sig att göra massor av nya saker till vårdat julbord!
Den här outfitten blir det ikväll.

torsdag 6 december 2012

Lusse-längder och pepparkaksdeg!

Nu är pepparkaksdegen gjord och ligger i kylen. Den godaste degen gör man själv, det är ju inte degen som är jobbig att göra utan själva pepparkakorna ;)
Det blev också 4 st saffranslängder, 2 st till kaffeveckan på Gruvön och 2 st att ha hemma. Jag använde Leilas recept och fyllde längderna med smör, kanel, socker och i 2 st även riven mandelmassa. Dom ser väldigt goda ut men jag har inte smakat än ;)
Här kommer receptet på pepparkaksdegen.

1,5 dl ljus sirap
3,75 dl socker
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1 msk mald nejlika
1 msk bikarbonat
7 droppar cedro olja
ca 10 dl vetemjöl
50 g mjukt smör
1,5 dl vispgrädde

Rör i hop sirap, socker, kryddor, cedro olja och bikarbonat. Häll i vetemjölet, kanske inte allt på en gång. Fördela mjölet jämt i socker/krydd-blandningen, lättast med händerna. Vispa grädden lätt och blanda i den. Ha ev i mer mjöl.
Forma 4 st "kanonkulor" och lägg i en plastpåse och låt mogna i kylen någon dag ( eller mer )
Kavla ut degen mycket tunt, nästan så man kan se genom den ;)
Grädda i 200 grader högst 5 min. Passa noga!